Kære alle!

Jeg har ikke brugt min blog så meget – men nu tænkte jeg, at det kunne være sjovt at fortælle lidt om arbejdet bag BLODENGEL 3 Tatovøren og Maskemanden (Djævelens værk 2 – Josefine Jespersen-serien). To krimier, som udkom med en lille uges mellemrum! Det var en smule spændende (og lidt nervepirrende!) at udgive to bøger så tæt på hinanden, må man sige😀

Maskemanden – Josefine Jespersen er jo knogleekspert, så derfor fylder knogler og skeletter en del i hendes hverdag. For at kunne skrive troværdigt om hende, har jeg været på Gotland – i Visby, hvor retsantropologer bliver uddannet. Det passede fint med, at jeg havde fået et skriveophold på klippeøen Gotland. Jeg besøgte deres arkæologiske institut, hvor Josefine i bogen arbejder på et projekt – og det var meget interessant. Siden gik turen til Motala – også i Sverige, hvor jeg talte med ham, som stod for udgravningen af nogle ekstremt gamle, velbevarede stenalderskeletter. Det var også vildt spændende at høre ham fortælle, at der lå knoglerester fra mennesker inden i kranierne – og at de spiddede deres fjender på træstager til skræk og advarsel!
Så har jeg været på Retsmedicinsk Institut i København, hvor jeg talte med en ekspert, som har medvirket i et projekt, hvor man genopliver gerningssteder – virtuelt altså. Det er lige som en gyser. Ofret rejser sig og går rundt – og man ser gerningsmanden skyde vedkommende ned – som i et computerspil. Det er virkeligt gysende livagtigt.

Endelig har jeg besøgt en skole i København, hvor de fandt ti skeletterede lig – der var tale om pestofre. Trods den hærgende epidemi blev de alle begravet i kister. Det var bevægende at se skeletterne – også af et ufødt barn. Det var virkelig trist og sørgeligt. Et centralt sted i bogen er Zoologisk Museum – og deres knoglearkiv – der er ret spooky, skulle jeg hilse at sige!

Jeg havde brug for at besøge en øde ø, hvor der skulle foregå nogle uhyggelige scener. Det er jo ikke lige sådan at få adgang til sådan en ø. Derfor lejede jeg en færge og fik skipper sejle mig ud til nogle ubeboede øer, jeg havde fundet frem til på nettet – og han viste mig en, der har en ganske særlig historie, som jeg ikke vil afsløre her. Men det er noget med knogler😀

Jeg måtte desværre tage hjem fra et besøg på Ørslev Kloster – et smukt sted i dagslys, men scary om natten. Jeg havde direkte udsigt til kirkegården og nogle gravsten fra min seng, og det var fuldmåne – det blev lidt for meget selv for en garvet krimiforfatter!

Lidt om bogen: Det siges om retsantropolog Josefine Jespersen, at hun kan få knogler til at tale og finde frem til sandheden bag grusomme drab. Men hun får sin sag for, da et af kranierne i en oldtidsgrav i den svenske by Motala skiller sig ud. Ved en skanning opdager hun, at der er tale om et nutidigt kranie med en knogleflis fra et andet menneske indeni.
Sporene leder til Danmark, og drabsefterforsker Alexander Damgaard kommer på sagen. Han opdager, at fundet i Motala har relation til en gammel uopklaret sag, som han må finde frem i det gamle arkiv på Politigården.
Josefine og Alexander danner igen makkerpar, og Josefine fornemmer, at gerningsmanden skal findes i hendes faglige miljø. Noget tyder dog på, at hun via sin efterforskning bringer sit liv i fare.
Maskemanden er anden bog i serien om retsantropologen Josefine Jespersen og Alexander Damgaard.

Hent den her hos Mofibo: https://mofibo.com/dk/da/books/2427033-Maskemanden

 

BLODENGEL 3 Tatovøren – Den har jeg skrevet under Corona – og denne gang har jeg ikke været på skriveophold, som jeg plejer – så jeg valgte en location tæt på, hvor jeg bor i Nordsjælland – nemlig Sjælsø, hvor liget af en kvinde stiger til vejrs en lun Kristi himmelfartsdag. Jeg har haft kontakt til min retsmedicinske specialist som sædvanlig – og det er er rart at have en at sparre med, når man skal skrive noget så kompliceret som en obduktion.

Tatovøren er en meget grum og mørk krimi – og jeg tænkte at området omkring Sjælsø var perfekt, så jeg tog der ud og gik i området. Sammen med min mand besøgte vi en tidligere efterskole, som ligger derude. Bygningen er fuldkommen forfalden og forladt – lige perfekt til en gysende scene.

Jeg har også været i København og besøgt værestedet Reden, hvor de prostituerede kvinder kan komme til hægterne og få en pause fra det hårde liv på gaden – og jeg har besøgt nogle tatoveringsbutikker – særligt én, hvor man laver nogle særlige, helt ekstreme tatoveringer, som du kan læse mere om i bogen – det er ikke for sarte sjæle, siger jeg bare…

 

Lidt om bogen: BESTIALSK OG MØRK KRIMI: Det er en smuk sommerdag ved Sjælsø, da et lig stiger op til overfladen. Det er nøgent og slemt tilredt. Obduktionen fastslår, at kroppens organer er sat ud som følge af en hjertefejl kombineret med hård tortur. Begge øjne er fjernet. Selv for garvede efterforskere er det en svær sag at håndtere. Området ved Sjælsø har tidligere været gerningssted for en makaber forbrydelse: En skizofren ung mand forgreb sig på sin kvindelige plejer, der havde indledt sig på et forhold med ham. Hun var kørt alene ud med ham. Det blev hendes død; han voldtog hende og skar begge øjne ud på hende, inden han satte ild til hende. Gerningsmanden er i sikker forvaring i Herstedvester Fængsel, og kan derfor ikke knyttes til det nye kvindedrab.

Fundet af endnu en død kvinde ryster hele landet. Det er parteret og placeret i en kuffert på en byggeplads i København midt på Vesterbro. Også her er øjnene skåret ud. E-gruppen, med Sofie Engell i spidsen, bliver af Rigspolitiet sat til at opklare de komplicerede sager. Er der en forbindelse? Efterhånden dukker flere spor op, og de peger alle mod et netværk af INCELS, mænd, der håner og hader smukke kvinder. Politiets IT-specialister finder en lukket gruppe, hvor en mand kaldet Tatovøren uploader nogle syge videoer med en ekstrem form for kropsudsmykning; det er en mand, der trækker blodige spor efter sig.

Dan Schlosser har indlæst bogen og tilføjet ekstra uhygge!

Hent lydbogen her: https://mofibo.com/dk/da/books/2362143-Blodengel-3-Tatovoeren

God fornøjelse!

 

 

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *