Udyret – makkerparret Petri og Hougen ude med troværdig men fantasifuld krimiserie

Forfatter Lotte Petri og retsmediciner Hans Petter Hougen er gået sammen om at lave en troværdig og gruopvækkende københavnerkrimi. Den første sæson i lydbogsserien UDYRET hedder SPECIALISTEN og er indlæst af Dan Schlosser. Fortællingen udkommer eksklusivt som Mofibo Original d. 12. juli 2022.

Troværdig fiktion
UDYRET er en intens krimiserie med troværdige retsmedicinske scener i et klinisk hospitalsmiljø på Rigshospitalet og Retsmedicinsk Institut. Den nye fiktionsserie handler om en retsmediciner og en politikvinde, der står med deres livs værste sag, som æder sig ind på deres privatliv. Og den er ikke for sarte sjæle.

Retsmedicineren Harald Sejersen er træt i hele sin krop. Han er netop kommet hjem fra Irak, hvor han har identificeret det ene lig efter det andet, fundet i en massegrav, kaldet Dødshullet. Han glæder sig til en mere fredelig hverdag på Retsmedicinsk Institut, som deler matrikel med Rigshospitalet. Han har set mange eksempler på ondskab i sit arbejdsliv, og altid kunnet tackle det, men grusomhederne begyndt at gå ham på, og han sover uroligt om natten. Allerede første dag efter hjemkomsten lander en voldsom sag på hans bord. En kvindetorso bliver fundet placeret på en bænk i Fælledparken. Harald ved, at parteringsdrab er ekstremt sjældne i Danmark, og at meget afhænger af hans undersøgelse af liget. I sin jagt på dødsårsagen, går det op for ham, at drabsmanden har haft styr på menneskets anatomi og er øvet i partering. Der er tale om en person, som er en specialist, måske som han selv.

Drabssagen overvælder ham, fordi nogle af ligdelene er efterladt på Retsmedicinsk Institut, hvor han arbejder, og snart dukker der et uhyggeligt fund op på Rigshospitalet. Alt tyder på en drabsmand, som færdes frit rundt på hospitalet. Det er rædselsfuldt at være indlagt der, men også frygtindgydende at arbejde der. Sagen går også drabsefterforskeren Sissel Jæger på nerverne, da hun har en handicappet bror, som går til behandling på hospitalet. Hun er også udfordret af obduktionen af den dræbte kvinde, som de kun har samlet delvist. Sammen kommer de på sporet af en seriedrabsmand, der opererer i deres nærmeste cirkler.

Et uhyggelig godt makkerskab

Lotte Petri og Hans Petter Hougens samarbejde startede omkring udgivelsen BLODENGEL, som er planlagt til udgivelse i hele Norden, og som foreløbig er blevet lyttet til ca. 80.000 gange. Her konsulterede Lotte Petri professor emeritus i retsmedicin, Hans Petter Hougen omkring mordbeskrivelserne. Med UDYRET er de blevet nyt krimi-makkerpar, hvor begge parter bringer værdi hver især, forklarer Lotte Petri:

“Med BLODENGEL fandt vi ud af, at vi arbejdede rigtig godt sammen, og det var her ideen til at skrive krimiserien UDYRET opstod. I vores arbejdsrelation bidrager Hans Petter med autenticitet og troværdighed til fortællingen, mens jeg tilfører fantasi og spænding. Vores serie handler om hvordan man lever, og overlever, med ondskab, og vi har også gjort en del ud af fortællingen rundt om de menneskelige relationer,” siger hun.

 

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *