Selvom Sort Død udkom i marts måned, kommer der stadigvæk anmeldelser, og den er har været værd at vente på. Bibliotekernes vurdering af en bog er vigtig, så det glæder mig, at den er god, om end den har været lidt længe under vejs.

Anvendelse/målgruppe/niveau
Roman i samme boldgade som de to første krimier af Lotte Petri. Læserskaren vil være nogenlunde den samme. Forsiden er sort og gul og signalerer fare og giftigt – meget indbydende for krimilæsere.
Beskrivelse
Der er tale om en selvstændig fortsættelse af Petris to tidligere krimier Vand til blod og Den 5. plage. De to veninder, Selma Eliassen og Lisa Brodersen er igen hovedpersoner i et drama, der udspiller sig omkring fundet af flere døde, der alle er smittet med en resistent pestbakterie. De bliver begge involveret, både privat og professionelt. Der er meget medicinsk fagsnak, der virker velresearchet. Der linkes tilbage til Hitlertidens Tyskland, hvor medicinske forsøg på mennesker fandt sted.
Sammenligning
Lotte Petri er en af de få krimiforfattere, der beskæftiger sig med biologisk terror, både i denne og hendes to forrige krimier. Denne er en direkte fortsættelse, men kan godt læses selvstændigt
Samlet konklusion
Emnet er godt, med både pest og Hitler-tid i samme gryde. Handlingen holder, selvom den er fragmenteret, men sproget er lidt overfladisk og refererende.
Lektørudtalelse
Camilla Sejerøe
Lotte Petri: Sort død. Forlaget Turbine

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *