Da jeg for nogle uger siden skulle til Gotland for at skrive, købte jeg en krimi af Steffen Jacobsen ved navn “Trofæ” til at forsøde den tre timer lange overfart med. Og jeg skal love for, at tiden gik så stærkt, at jeg var nærmest ærgerlig, da færgen anløb Visby havn. Den er velskrevet og fantastisk spændende, så spændende, at jeg skyndte mig at købe “Gengældelsen” af samme forfatter, da jeg kom hjem. Den er mindst lige så fængende og klart anbefalelsesværdig. Der er ingen tvivl om, at Steffen Jacobsen befinder sig i toppen dansk kriminallitteratur, når det er bedst, og hans bøger står øverst på listen over krimier, jeg vil forære som julegave. Jeg vil også gerne nævne “Skyggedrengen” af svenske Carl Johann Vallgren. Han har en imponerende sans for detaljer og kan få helt utroligt mange stemningsskabende ingredienser ned i en enkelt sætning, og alle karakterer træder levende frem i et troværdigt univers. Også den er meget svær at slippe. “Manden i Søen” er en islandsk krimi af Arnaldur Indridason med en helt særlig, mørk stemning, som sniger sig ind på læseren. Ellers glæder jeg mig til at gå i gang med ”Hævntørst” af Karin Slaughter. Indlægget er også bragt på krimisiden.dk’s facebookside, redigeret af Lone Pedersen. Lotte Petri. Foto: Hanne Fuglbjerg

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *