Selma Eliassen er ansvarlig for Overvågningstjenesten, der skal forhindre biologisk terror. En dag bliver hun kontaktet af sin gamle studiekammerat Juliane, der vil drøfte noget vigtigt. Men Juliane forsvinder, inden Selma når at tale med hende – og bliver fundet død i kælderen på Rigshospitalet.

Et andet lig bliver fundet i Fasanskoven, og det viser sig, at den dræbte led af en ganske usædvanlig sygdom. Pest. I Moskva dør en yngre mand under lignende omstændigheder, og Overvågningstjenesten involveres. Selma Eliassen gør en uhyggelig opdagelse. Pestbakterien er genmanipuleret – den er menneskeskabt, og sporene leder tilbage til Nazityskland.

Sort Død er Lotte Petris tredje kriminalroman. Tidligere har hun skrevet Den 5. plage og Vand til Blod. Lotte Petri blev med Den 5. plage indstillet til Danske Banks Debutantpris, og hendes krimier er blevet kaldt et ”nybrud inden for skandinavisk kriminallitteratur”.

Køb bogen


Politiken

Lige lovlig fantastisk

4 hjerter

Denne spændingsroman om et gåsehudsfremkaldende comeback til middelalderens sorte død, pesten er godt tænkt. Og da den samtidig er rystet sammen af traditionelle gyseringredienser som gale nazister, grumme russere, gode danskere og let naive heltinder, bliver det hele ganske velsmagende på den klassiske måde.

Som læser fastholdes man af megen mystik – sådan at forstå, at det ikke umiddelbart er til at gennemskue, hvordan de enkelte dulgte scener passer ind i det store, overskyggende fælles plot.

Man nærmer sig langsomt, godt lastet med spørgsmål og god spænding.

Karaktererne er godt tegnet om end der er visse huller – og man skal et godt stykke ind i romanen, før man får en vis fornemmelse af, at alle ikke er, hvad de udgiver sig for at være.

Historien i Lotte Petris tredje roman hænger godt sammen. Måske er slutdelen lige lovlig fantastisk – på den anden side er den i god balance med bogens store linjer.

Rasmus Bech

Krimicirklen.dk

Dette er det tredje bind med forskeren i epidemiolog Selma Eliassen der er ansvarlig for Overvågningstjenesten, der skal forhindre biologiskterror. I Sort Død – er hun på vej til en jubilæumsfest på Panum Instituttet. Her bliver hun kontaktet af sin gamle studiekammerat Juliane. Hun vil drøfte noget vigtigt med Selma til festen. Julie forsvinder sporløst inden Selma når at tale med hende. Hun bliver senere fundet død i en kasseret scanner i kælderen på Rigshospitalet. Kort efter bliver et lig bliver fundet i Fasanskoven. Ved første øjekast virker det som et tilfældigt drab. Men det viser sig hurtigt, at den dræbte led af en ganske særlig sygdom. Pest. I Moskva dør en ung mand under lignende omstændigheder og Overvågningstjenesten involveres via Interpol. Sagen tager for alvor fart da Selma Eliassen gør en uhyggelig opdagelse. Pestbakterien er genmanipuleret – og den er menneskeskabt.
Sort Død er som skrevet Lotte Petris tredje kriminalroman. Tidligere har hun udgivet Den 5. plage og Blod til vand. Lotte Petri blev for Den 5. plage indstillet til Danske Banks Debutantpris.
For tredje gang leveres varen. Det er en medrivende, uhyggelig og spændende historie lotte Petri præsenterer. Lotte Petri skriver sig stille og roligt op blandt eliten i den danske spændingsgenre og det skulle ikke undre at hun en dag også gør sig gældende på det internationale scene.
Finn Hansen, Krimi-Cirklen

Sort Død på listen over årets bedste

krimier! Jannik Lunn, Bogpusheren.dk

Magasinet Q

En ny mordsag

Selma er epidemiolog og chef for Overvågningstjenesten, der skal forhindre biologisk terror i Danmark. På vej til en jubilæumsfest på Panuminstituttet i København modtager hun en opringning fra en tidligere studiekammerat, Juliane, der har noget vigtigt at fortælle hende til festen. Men Juliane forsvinder, inden de to får talt sammen, og

næste dag findes hun død i en scanner på Rigshospitalet. Kort efter finder man et lig i skoven. Ved første øjekast et tilfældigt drab – ved andet den chokerende opdagelse: Manden er død af pest. Hvordan det hele hænger sammen, skal læses i Lotte Petris tredje kriminalroman ”Sort Død”, for hvis man er krimi-fan, er her en herlig omgang klassisk, men velkomponeret guf. Det er ikke en karakterdrevet roman, men alligevel får forfatteren Selma og alle de andre til at fremstå helstøbte nok til, at spændingen føles ægte. Sproget er let tilgængeligt og lige ud ad landevejen, men alligevel med en vis finesse. Det er ikke en bog, der vender din verden på hovedet, men det er rendyrket, spændingsdrevet underholdning.

4 Q’er

Magasinet Q

Omslaget, der er skabt af Daniel Fruerlund, er

kåret til “det fedeste” i Informations

store krimitillæg – læs videre her

Litteratursiden/Krimifan.dk

Selma Eliassen er forsker, epidemiolog og ansvarlig for Overvågningstjenesten, der skal forhindre biologisk terror. På vej til en jubilæumsfest på Panum Instituttet bliver hun kontaktet af sin gamle studiekammerat Juliane. Hun vil drøfte noget vigtigt med Selma til festen. Julie forsvinder sporløst, inden Selma når at tale med hende. Hun bliver fundet død i en scanner i kælderen på Rigshospitalet. Et lig bliver fundet i Fasanskoven. Ved første øjekast et tilfældigt drab. Men det viser sig at den dræbte led af en ganske særlig sygdom. Pest. I Moskva dør en ung mand under lignende omstændigheder og Overvågningstjenesten involveres via Interpol. Selma Eliassen gør en uhyggelig opdagelse. Pestbakterien er genmanipuleret – den er menneskeskabt.

”Sort død” er meget velskrevet, læsningen glider i et behageligt flow. Bogen er spændende og er mere en thriller/spændingsroman end en krimi i gængs forstand.
Der er en del personer at holde styr på til at begynde med, men efterhånden som bogen skrider frem, skiller personerne sig ud.
”Sort død” er den tredje bog, i en serie om Selma Elisassen. Undertegnede har ikke læst de to foregående bøger, og jeg savner derfor lidt mere kendskab til hende. Det gør sig også gældende, hvad angår hendes veninde Lisa. Ligeledes mangler jeg noget mere kendskab til lederen af efterforskningen, Ian Buchanan.
Bogen rummer mange interessante personer. Flere med excentriske træk.
Bogens ”skurk” følges bogen igennem, uden man dog får noget kendskab til, hvem han er. Det afsløres først sidst i bogen. At der er tale om en galning, er man ikke i tvivl om.
Ud over at være en gængs spændingsroman/thriller giver bogen også en glimrende indsigt i pestbakteriens farlighed, hvis den bruges i bakteriologisk krigsførelse og i terrorøjemed.
Desuden trækker bogen også interessante spor tilbage til nazitiden, og viser hvordan nazismen stadig har tag i nogen af nutidens mennesker.
Ingen tvivl om at Lotte Petri har foretaget en meget grundig research i forbindelse med skrivningen af bogen.
Selv om der er meget realisme i bogen –, så rummer den også noget urealistisk indhold, der dog ikke kammer over. Her tænker jeg især på bogens sidste del, men selvfølgelig skal det accepteres i en spændingsroman.
Bogen opererer meget med begrebet seriemorder. Jeg synes imidlertid ikke, at der er tale om den traditionelle seriemorder i og med at de drab, der finder sted udspringer fra en gruppe. Normalt er en seriemorder en ”ensom ulv”.

4 hjerter ud af 5

Jan Findal

Bogpusheren.dk

Da pesten vendte tilbage

I Lotte Petris tredje krimi Sort død møder læseren igen Selma Eliassen, der er ansvarlig for Overvågningstjenesten, som skal forhindre biologisk terror. En gammel studiekammerat, Juliane, kontakter Selma lige inden en fest, fordi hun har noget vigtigt at fortælle, men inden Selma når at høre, hvad det er, findes Juliane myrdet i kælderen under Rigshospitalet. Næsten samtidigt finder man to myrdede tvillingebrødre, den ene i Danmark og den anden i Rusland, og begge er døde af en genmanipuleret form for pest. Da politiet går ind i efterforskningen, finder de spor, som peger tilbage til de forsøg, som nazilægen Josef Mengele udførte under Anden Verdenskrig netop med enæggede tvillinger, så måske er der en sammenhæng. Læseren møder også Selmas veninde Lisa Brodersen, som gik så grueligt meget igennem i Petris tidligere bøger, og hun kommer også i Sort død til at spille en vigtig rolle. Efterhånden bliver det mere og mere klart, at personer, som Selma og Lisa nærede tillid til, måske er i gang med en djævelsk plan, som ikke skal afsløres her, men der er spænding på lige til de allersidste sider. Lotte Petri har lavet en grundig research, og læseren får meget at vide om både pestens uhyggelige historie og om nazisternes eksperimenter i kz-lejrene fra Anden Verdenskrig. Måske er plottet lige lovligt usandsynligt, men spændende er det, og der er en cliffhanger, som betyder, at der nok vil komme en eller anden form for fortsættelse.

Af Jannik Lunn, 20. marts 2014

Anmeldelse: Sort død er Lotte Petris tredje krimi om epidemiologen Selma Eliassen. Som chef for den såkaldte overvågningstjeneste står bogens heltinde i spidsen for det beredskab, der skal forhindre biologisk terror. Og hun får mere end travlt på jobbet.

På de allerførste sider af Sort død er vi tilbage i 1940 om bord på det tyske krigsskib Erich Giese, der var et af 10 tyske fartøjer, der blev sænket af briterne i farvandet ud for norske Narvik. Plottet i Sort død tager nemlig udgangspunkt i virkelige hændelser under 2. verdenskrig – især de uhyggelige, umenneskelige og absurde forsøg med tvillinger, som fandt sted i kz-lejre.

En genmanipuleret og menneskeskabt pestbakterie spiller også en vigtig rolle i historien. I disse tider, hvor der er udbrud af den dødelig smitsomme infektionssygdom ebola flere stedet i Afrika, gør det ikke krimien mindre aktuel og spændende. For tænk nu hvis ebola – eller pest – bliver brugt som våben. Skræmmende tanke.

Jeg synes, det er dejligt befriende, at der er en læge i centrum for fortællingen, der fænger fra det blodige slag i 1940 og frem til sidste side. Lotte Petri forstår at vedligeholde spændingen bogen igennem.

En kvindelig læge, som Selma har studeret sammen med, bliver fundet dræbt i kælderen på Rigshospitalet. Kort efter bliver liget af en mand fundet i en dansk skov. Manden led af en sygdom: pest. Også i Rusland dukker et lig inficeret med pest op.

Ian Buchanan fra politiet står for efterforskningen, men selvfølgelig involveres Selma og hendes veninde Lisa i opklaringsarbejdet, hvilket får store konsekvenser for dem begge. Og det er en fornøjelse at følge deres strabadser.

Jeg har ikke læst de to forrige bøger i serien, men jeg har faktisk Lotte Petris debutkrimi Den 5. plage stående i reolen. Den skal jeg bestemt i gang med snart. Sort død er nemlig en vedkommende, original og velresearchet krimi. Jeg synes faktisk, den er fremragende.

Bogens eneste svaghed er, at dialogerne enkelte steder virker lidt banale og kunstige. Der er mest flow og rytme i sproget, når Lotte Petri er beskrivende.

Anden bog i serien hedder Vand til Blod. Læs mere om forfatteren

Lotte Petri har skrevet en interessant krimi med højaktuelle temaer bl.a. højreekstremisme. Og så har bogen bare en dødlækker indpakning.

Af Rebekka Andreasen, Vildmedkrimi.dk

Krimisiden.dk

Bogomtale
En genmodificeret pestbakterie er løs og Selma kommer på en opgave at finde ud af hvem og hvad der står bag. Hvad hun ikke ved er, at bagmanden har sin egen plan med Selma også.

I gangene under Rigshospitalet er der en egen charme. Eller uhygge om man vil.
Selma kontaktes af en tidligere studiekammerat lige da de begge er på vej til reunionfest på Panum. Studiekammeraten vil tale med Selma om noget vigtigt, men de får ikke talt sammen til festen.
Dagen efter findes veninden død i en scanner i Rigshospitalets kælder. Selma inddrages perifært i sagen, men bliver snart optaget af en anden sag. For et lig af en mand er fundet i en skov.
Samtidig findes en mand død på tilsvarende vis i Moskva. Begge de døde var inficeret med pestbakterier. Og hvad Selma snart opdager, nogle bakterier der er genmodificerede til at være mere skrappe end vanlig.
Det bliver starten på en grusom sag som trækker tråde til Moskva, rundt i Danmark og tilbage til anden verdenskrig.
For morderen har sin helt egen dagsorden, og det er en dagsorden der har med fortidens rædsler at gøre.
I centrum for en stor del af sagen er Selma, selvom Lisa også inddrages. For hvad er det for en ny underbo hun har fået? Og hvad skal han med den specielle fryser han har stående i lejligheden?
Som altid er det en meget velskrevet og researchet krimi vi har fra Lotte Petri. Fortællingen er levende. Der kommer hurtig spænding på, med Selmas veninde der dør på grusom vis i en scanner. Og snart efter tager fortællingen fart med krydsklip mellem Selma og morderen.
Jeg er altid spændt på en ny krimi fra Lotte Petris hånd, og jeg er altid blevet belønnet med et godt plot, gode persontegninger og en drønspændende fortælling.

Af Lone Pedersen, 19.marts 2014

Krimihjerte.blogspot.dk

Selma Eliassen er ansvarlig for overvågningstjenesten, der skal forhindre biologisk terror. En dag bliver hun kontaktet af sin gamle studiekammerat Juliane, der har noget vigtigt at fortælle hende. Men Juliane forsvinder, inden Selma når at tale med hende – og bliver fundet dræbt i kælderen på Rigshospitalet.
Et andet lig bliver fundet i Fasanskoven, og det viser sig, at den dræbte led af en ganske usædvanlig sygdom. Pest.
I en skov nord for Moskva findes en ung mand dræbt under lignende omstændigheder, og Selma Eliassen gør en uhyggelig opdagelse. Pestbakterien er genmanipuleret – den er menneskeskabt, og sporene fører tilbage til Nazityskland.
Sort død, er Lotte Petris 3. krimi. Det er den første jeg har læst, men det bliver helst sikkert ikke den sidste.
Sproget er lydende og du kommer hurtigt ind i handlingen.
Introen er måske ikke lige det som gør at du læser videre. Senere giver den mening – men lige da jeg læste den, tænkte jeg – jeg håber at fortsættelsen er bedre. Det var den bestemt. Starten går med at introducere hovedaktørerne i krimien. Krimien omdrejningspunkt er hovedsagligt Lisa og Selma. Selma er uddannet læge – hendes studiekammerater som holder jubilæumsfest, har stor indflydelse på handlingen. Lisa som arbejder med at sælge vin, er god veninde med Selma – og det er lige ved at få fatale konsekvenser for hende.
Plottet er bygget rigtig godt op – og spændingen bevares lige til slut. Hvem der var hovedmanden afsløres til slut.
Det er en rigtig spændende bog. Jeg ville nok mere kalde den en spændingsroman end en krimi. Der er selvfølgelig et mord, som skal opklares. Men jeg synes bare mere at det er spændingsmomentet som er det som binder bogen sammen.
Den er rigtig spændende. Har du ikke noget læsestof til weekenden – ja så vil jeg anbefale dig denne.
God læselyst.

Af Lone Mai Knudsen, 21. marts 2014

Bogvægten.dk

Selma, vores hovedperson, er til jubilæumsfest på lægestudiet. En gammel veninde har noget vigtigt at fortælle hende, men inden aftenen er ovre, bliver veninden dræbt i MR-scanneren i hospitalets kælder.

Senere findes en hjemløs dræbt på Amager, han har fået injiceret kloroform i hjertet, og det ser desuden ud til, at han har pest. Næsten samtidig bliver hans tvillingebror fundet dræbt et sted nord for Moskva, og med Interpols mellemkomst får politiets danske repræsentant forbundet de to mord, og en gammel kollega kan bekræfte sandsynligheden for, at gerningsmanden er seriemorder. Dernæst dør et par ældre tvillinger, og der er i det hele taget rigelige mord og mordforsøg i denne krimi. Enkelte af mordene er så afskyelige som hos franske Jean Christophe Grangé, og i andre tilfælde er læseren kun med ved fundet af ligene.

På det private plan har Selmas veninde, Lisa, fået en ny mand i sit liv. Han er tiltrækkende, men hvorfor er der nazistiske symboler i hans lejlighed, og har han dræbt sin kat? Lisa får problemer, og Selma får dårlig samvittighed over, at hun ikke når at lytte mens tid er, og måske ville lidt mere årvågenhed også have beskyttet Selma.

Flere spor fører tilbage til Auswitch-Birkenau, til doktor Mengeles forsøg med mennesker og dennes arbejde med racehygiejne. Der er spænding, fart og gru, men hvor vi begynder nogenlunde realistisk, så udvikler krimien sig vildt og lidt fantastisk. Det er godt for underholdningen og for uhyggen, men plottets præmis bliver tvivlsom, da muligheden for en multiresistent pestbakterie annonceres. Kan den omtalte pestbakterie yersinia pestis blive multiresistent?

Birte Strandby

Anmeldelse af Sort Død af Lotte Petri

I Petris 1. roman, den meget anmelderroste “Den 5. plage”, fulgte vi med spænding forskeren Selma og veninden Lisa.

De vender tilbage i romanen “Vand til blod”.

Og i den 3. roman “Sort død” befinder vi os i uhyggens gange under Rigshospitalet og Panum Instituttet. – Vi føres udover grænserne, mærker datidens afskyvækkende historier fra både KZ-lejrene og Den sorte døds udspring og hærgen…

“… Hun kiggede interesseret på bakteriens aftegninger. Det var ekstremt sjældent, at hun fik lejlighed til at komme så tæt på netop Yersenia pestis, og det var med lige dele fascination og frygt…Danmark kunne være på randen af en epidemi.”

Som i en tidligere anmeldelse af “Vand til blod”, så skal “min” krimi være skrevet så visuelt klart, at jeg kan se scenariet, også når jeg løfter øjnene fra bogens bogstaver…

Denne 3. krimi fra Lotte Petri skaber meget mere end det. – Den skaber også øget tankevirksomhed, historisk nysgerrighed og lysten til at udforske.

Det er spænding med spænding på!

Af Anette Hallev, 11.marts 2014.

Frederiksborg Amtsavis

Et originalt mord er nødvendigt

Du bliver bare nødt til at have et originalt mord. Alle krimiforfattere leder efter et originalt mord. Og så må man håbe, at der ikke er andre, der har brugt det.

Lotte Petri fortæller om sin nyeste bog »Sort død«, som udkom tirsdag den 11. marts. Igen er det forskeren Selma Eliassen og hendes veninde Lise Brodersen, der havner midt i de uhyggelige begivenheder. Og det starter altså med et mord. Et originalt et.

Lotte Petri var kommet langt i planlægningen af det originale mord, der skulle bære plottet i »Sort død«.

På Rigshospitalet havde hun set et trykkammer, som man bruger, når patienter skal have behandling med ilt, for eksempel til behandling af store, vanskelige sår. Trykkammeret ligner en gammel undervandsbåd. Hvad ville der ske, hvis man blev lukket inde i sådan et kammer?

Men på et tidspunkt måtte Lotte Petri erkende, at den ikke gik. For sådan et mord ville minde for meget om situationen i Jussi Adler-Olsens »Kvinden i buret«, hvor kvinden bliver lukket inde i netop sådan et trykkammer, der ligner en gammel ubåd.

– Det var for tæt på. Så måtte jeg jo finde på noget andet, siger hun.

Løsningen blev dog ikke mindre uhyggelig. Trykkammeret blev til en moderne MR-scanner, som kan være særdeles dødbringende, hvis de rette, uheldige omstændigheder er til stede.

– Det er jo ikke sådan, at du tænker, nu skal jeg slå nogen ihjel. Det handler mere om at man tænker, hvordan skal det ske? Det er noget af det, der er fascinerende ved at skrive – de udfordringer, man giver sig selv, siger hun.

Lotte Petri laver meget research og taler med alskens fagfolk, før hun sætter sig til tasterne. Men der er også en grænse.

– Man kan også researche for meget og tage for mange detaljer med. Så bliver det uinteressant for læseren. Der skal blandes noget fiktion ind i. Nogen gange er virkeligheden for kedelig.

Plottet i »Sort død« tager udgangspunkt i virkelige hændelser i nazitidens tvillingeforsøg. Men så kommer fiktionen oveni.

– Det handler om en nazistisk seriemorder, som går i gang med at myrde. Jeg prøver at gøre det så historisk korrekt som muligt. Og så er det puttet ind i en anden kontekst, hvor der er pillet ved nogle bakterier, fortæller hun.

Heltene i Lotte Petris bøger er ikke politifolk eller journalister med ben i næsen som i mange krimier. Her er det læger og videnskabsfolk, der havner midt i begivenhederne og ender med at løse mysteriet.

– Det er fordi jeg selv er lægedatter. Men kan ligeså godt skrive om et miljø, man kender lidt til. Tage nogle af de nemme løsninger. Ellers bliver det for svært at skrive, siger Lotte Petri, som ligesom forfatterkollegaen Jussi Adler-Olsen voksede op på et sindsygehospital, som det hed dengang.

Hendes far var overlæge, og når der var en patient på flugt, blev hun lukket ind i familiens embedsbolig. – Jeg var jo tvangsindlagt til at være sammen med mennesker, som man jo ikke skulle møde på gaden.

Af Janne Mulvad, 12. marts 2014

Hillerød Posten

I uhyggens fodspor med lokal krimiforfatter

Hillerød Posten fulgte med krimiforfatter Lotte Petri gennem uhyggens tunnel under Rigshospitalet, et sted der spiller hovedrollen som mordstedet i hendes nyeste krimi “Sort død”

Lidt om krimien “Sort død”

”Sort Død” er en nervepirrende krimi om en seriemorder, der interesserer sig for en af verdens mest frygtede bakterier, nemlig Den Sorte Død – pest.

En fest på Panum Instituttet for gamle studiekammerater udvikler sig, da en af festdeltagerne forvinder. Hun findes senere myrdet i en skanner i Rigshospitalets kælder. Alt tyder på, at morderen er flygtet gennem den uhyggelige tunnel, der forbinder Panum Instituttet med Rigshospitalet.

Efterforskningen leder tilbage til Nazityskland, og bogens to heltinders liv trues, da de bliver involveret i et plot, der involverer mord, kærlighed, pestbakterier og meget mere.

Der sker ting og sager i de kilometerlange gange under Rigshospitalet.

Fakta om karrierekvinden Lotte Petri

Lotte Petri, der er 45 år gammel, har gjort karriere i Dansk Erhverv som marketingchef og har arbejdet i Erhvervs- og Vækstministeriet i en periode.

Hun er næstformand i Den Skønlitterære Styrelse i Dansk Forfatterforening, er mor til to og bonusmor til to.

Hun er uddannet cand.mag. i fransk, er HD i afsætningsøkonomi og har læst systemisk coaching.

Lotte Petris krimier er velresearchede, og hun bruger meget tid på at tale med eksperter – lige fra overvagtmesteren i Vridsløselille Statsfængsel, retspsykiateren i Herstedvester til professoren i Retsmedicin på Rigshospitalet.

John Jessen Hansen, 6. marts 2014

Hillerød Posten

“Sort død” trak venner, familie og krimientusiaster til reception

Tirsdag havde krimiforfatter Lotte Petri kaldt til bogreception i anledning af udgivelse af hendes tredje krimi

På trods af udsigten til at blive konfronteret med “Sort død”, pest, nazistisk seriemorder og masser af uhygge, mødte venner, familie, kollegaer og krimientusiaster talstærkt op for at sige krimiforfatter Lotte Petri tillykke med hendes nyeste roman, som indeholder alt det før omtalte.

Nu kunne de tilstedeværende jo også glæde sig over, at alle ulykkerne var gemt ned i Lotte Petris nye krimi og ikke sådan inficerede de fremmødte gæster.

For gæsterne blev trakteret med lækkert mad, underholdning af fløjtenisten Michala Petri og et glas af hvad man hun helst vil drikke. Så uhyggen udeblev og blev i stedet til en festlig sammenkomst.

“Jeg er meget glad for at så mange ville komme forbi og ønske mig tillykke med min nyeste krimi. “Sort død” er en roman der har været under vejs i to år. Ideen til bogen opstod, da jeg var til et foredrag på Grundtvigs Højskole, hvor den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsens underholdt om højreekstremismen. Jeg er meget tilfreds med bogen som i øvrigt deler persongalleri og univers med “Den 5. Plage” og “Vand til Blod”, siger Lotte Petri, mens hun endnu engang sætter sin signatur og en lille hilsen i en bog, som en af gæsterne køber på vej ud af receptionslokalet

Af John Jessen Hansen, 13. marts 2014