Udyret udkommer i juli – retsmediciner Hans Petter Hougen og Lotte Petri er nye partners in crime

Udyret – makkerparret Petri og Hougen ude med troværdig men fantasifuld krimiserie

Forfatter Lotte Petri og retsmediciner Hans Petter Hougen er gået sammen om at lave en troværdig og gruopvækkende københavnerkrimi. Den første sæson i lydbogsserien UDYRET hedder SPECIALISTEN og er indlæst af Dan Schlosser. Fortællingen udkommer eksklusivt som Mofibo Original d. 12. juli 2022.

Troværdig fiktion
UDYRET er en intens krimiserie med troværdige retsmedicinske scener i et klinisk hospitalsmiljø på Rigshospitalet og Retsmedicinsk Institut. Den nye fiktionsserie handler om en retsmediciner og en politikvinde, der står med deres livs værste sag, som æder sig ind på deres privatliv. Og den er ikke for sarte sjæle.

Retsmedicineren Harald Sejersen er træt i hele sin krop. Han er netop kommet hjem fra Irak, hvor han har identificeret det ene lig efter det andet, fundet i en massegrav, kaldet Dødshullet. Han glæder sig til en mere fredelig hverdag på Retsmedicinsk Institut, som deler matrikel med Rigshospitalet. Han har set mange eksempler på ondskab i sit arbejdsliv, og altid kunnet tackle det, men grusomhederne begyndt at gå ham på, og han sover uroligt om natten. Allerede første dag efter hjemkomsten lander en voldsom sag på hans bord. En kvindetorso bliver fundet placeret på en bænk i Fælledparken. Harald ved, at parteringsdrab er ekstremt sjældne i Danmark, og at meget afhænger af hans undersøgelse af liget. I sin jagt på dødsårsagen, går det op for ham, at drabsmanden har haft styr på menneskets anatomi og er øvet i partering. Der er tale om en person, som er en specialist, måske som han selv.

Drabssagen overvælder ham, fordi nogle af ligdelene er efterladt på Retsmedicinsk Institut, hvor han arbejder, og snart dukker der et uhyggeligt fund op på Rigshospitalet. Alt tyder på en drabsmand, som færdes frit rundt på hospitalet. Det er rædselsfuldt at være indlagt der, men også frygtindgydende at arbejde der. Sagen går også drabsefterforskeren Sissel Jæger på nerverne, da hun har en handicappet bror, som går til behandling på hospitalet. Hun er også udfordret af obduktionen af den dræbte kvinde, som de kun har samlet delvist. Sammen kommer de på sporet af en seriedrabsmand, der opererer i deres nærmeste cirkler.

Et uhyggelig godt makkerskab

Lotte Petri og Hans Petter Hougens samarbejde startede omkring udgivelsen BLODENGEL, som er planlagt til udgivelse i hele Norden, og som foreløbig er blevet lyttet til ca. 80.000 gange. Her konsulterede Lotte Petri professor emeritus i retsmedicin, Hans Petter Hougen omkring mordbeskrivelserne. Med UDYRET er de blevet nyt krimi-makkerpar, hvor begge parter bringer værdi hver især, forklarer Lotte Petri:

“Med BLODENGEL fandt vi ud af, at vi arbejdede rigtig godt sammen, og det var her ideen til at skrive krimiserien UDYRET opstod. I vores arbejdsrelation bidrager Hans Petter med autenticitet og troværdighed til fortællingen, mens jeg tilfører fantasi og spænding. Vores serie handler om hvordan man lever, og overlever, med ondskab, og vi har også gjort en del ud af fortællingen rundt om de menneskelige relationer,” siger hun.

 

2 krimier på 1 uge – Maskemanden og TATOVØREN

Kære alle!

Jeg har ikke brugt min blog så meget – men nu tænkte jeg, at det kunne være sjovt at fortælle lidt om arbejdet bag BLODENGEL 3 Tatovøren og Maskemanden (Djævelens værk 2 – Josefine Jespersen-serien). To krimier, som udkom med en lille uges mellemrum! Det var en smule spændende (og lidt nervepirrende!) at udgive to bøger så tæt på hinanden, må man sige😀

Maskemanden – Josefine Jespersen er jo knogleekspert, så derfor fylder knogler og skeletter en del i hendes hverdag. For at kunne skrive troværdigt om hende, har jeg været på Gotland – i Visby, hvor retsantropologer bliver uddannet. Det passede fint med, at jeg havde fået et skriveophold på klippeøen Gotland. Jeg besøgte deres arkæologiske institut, hvor Josefine i bogen arbejder på et projekt – og det var meget interessant. Siden gik turen til Motala – også i Sverige, hvor jeg talte med ham, som stod for udgravningen af nogle ekstremt gamle, velbevarede stenalderskeletter. Det var også vildt spændende at høre ham fortælle, at der lå knoglerester fra mennesker inden i kranierne – og at de spiddede deres fjender på træstager til skræk og advarsel!
Så har jeg været på Retsmedicinsk Institut i København, hvor jeg talte med en ekspert, som har medvirket i et projekt, hvor man genopliver gerningssteder – virtuelt altså. Det er lige som en gyser. Ofret rejser sig og går rundt – og man ser gerningsmanden skyde vedkommende ned – som i et computerspil. Det er virkeligt gysende livagtigt.

Endelig har jeg besøgt en skole i København, hvor de fandt ti skeletterede lig – der var tale om pestofre. Trods den hærgende epidemi blev de alle begravet i kister. Det var bevægende at se skeletterne – også af et ufødt barn. Det var virkelig trist og sørgeligt. Et centralt sted i bogen er Zoologisk Museum – og deres knoglearkiv – der er ret spooky, skulle jeg hilse at sige!

Jeg havde brug for at besøge en øde ø, hvor der skulle foregå nogle uhyggelige scener. Det er jo ikke lige sådan at få adgang til sådan en ø. Derfor lejede jeg en færge og fik skipper sejle mig ud til nogle ubeboede øer, jeg havde fundet frem til på nettet – og han viste mig en, der har en ganske særlig historie, som jeg ikke vil afsløre her. Men det er noget med knogler😀

Jeg måtte desværre tage hjem fra et besøg på Ørslev Kloster – et smukt sted i dagslys, men scary om natten. Jeg havde direkte udsigt til kirkegården og nogle gravsten fra min seng, og det var fuldmåne – det blev lidt for meget selv for en garvet krimiforfatter!

Lidt om bogen: Det siges om retsantropolog Josefine Jespersen, at hun kan få knogler til at tale og finde frem til sandheden bag grusomme drab. Men hun får sin sag for, da et af kranierne i en oldtidsgrav i den svenske by Motala skiller sig ud. Ved en skanning opdager hun, at der er tale om et nutidigt kranie med en knogleflis fra et andet menneske indeni.
Sporene leder til Danmark, og drabsefterforsker Alexander Damgaard kommer på sagen. Han opdager, at fundet i Motala har relation til en gammel uopklaret sag, som han må finde frem i det gamle arkiv på Politigården.
Josefine og Alexander danner igen makkerpar, og Josefine fornemmer, at gerningsmanden skal findes i hendes faglige miljø. Noget tyder dog på, at hun via sin efterforskning bringer sit liv i fare.
Maskemanden er anden bog i serien om retsantropologen Josefine Jespersen og Alexander Damgaard.

Hent den her hos Mofibo: https://mofibo.com/dk/da/books/2427033-Maskemanden

 

BLODENGEL 3 Tatovøren – Den har jeg skrevet under Corona – og denne gang har jeg ikke været på skriveophold, som jeg plejer – så jeg valgte en location tæt på, hvor jeg bor i Nordsjælland – nemlig Sjælsø, hvor liget af en kvinde stiger til vejrs en lun Kristi himmelfartsdag. Jeg har haft kontakt til min retsmedicinske specialist som sædvanlig – og det er er rart at have en at sparre med, når man skal skrive noget så kompliceret som en obduktion.

Tatovøren er en meget grum og mørk krimi – og jeg tænkte at området omkring Sjælsø var perfekt, så jeg tog der ud og gik i området. Sammen med min mand besøgte vi en tidligere efterskole, som ligger derude. Bygningen er fuldkommen forfalden og forladt – lige perfekt til en gysende scene.

Jeg har også været i København og besøgt værestedet Reden, hvor de prostituerede kvinder kan komme til hægterne og få en pause fra det hårde liv på gaden – og jeg har besøgt nogle tatoveringsbutikker – særligt én, hvor man laver nogle særlige, helt ekstreme tatoveringer, som du kan læse mere om i bogen – det er ikke for sarte sjæle, siger jeg bare…

 

Lidt om bogen: BESTIALSK OG MØRK KRIMI: Det er en smuk sommerdag ved Sjælsø, da et lig stiger op til overfladen. Det er nøgent og slemt tilredt. Obduktionen fastslår, at kroppens organer er sat ud som følge af en hjertefejl kombineret med hård tortur. Begge øjne er fjernet. Selv for garvede efterforskere er det en svær sag at håndtere. Området ved Sjælsø har tidligere været gerningssted for en makaber forbrydelse: En skizofren ung mand forgreb sig på sin kvindelige plejer, der havde indledt sig på et forhold med ham. Hun var kørt alene ud med ham. Det blev hendes død; han voldtog hende og skar begge øjne ud på hende, inden han satte ild til hende. Gerningsmanden er i sikker forvaring i Herstedvester Fængsel, og kan derfor ikke knyttes til det nye kvindedrab.

Fundet af endnu en død kvinde ryster hele landet. Det er parteret og placeret i en kuffert på en byggeplads i København midt på Vesterbro. Også her er øjnene skåret ud. E-gruppen, med Sofie Engell i spidsen, bliver af Rigspolitiet sat til at opklare de komplicerede sager. Er der en forbindelse? Efterhånden dukker flere spor op, og de peger alle mod et netværk af INCELS, mænd, der håner og hader smukke kvinder. Politiets IT-specialister finder en lukket gruppe, hvor en mand kaldet Tatovøren uploader nogle syge videoer med en ekstrem form for kropsudsmykning; det er en mand, der trækker blodige spor efter sig.

Dan Schlosser har indlæst bogen og tilføjet ekstra uhygge!

Hent lydbogen her: https://mofibo.com/dk/da/books/2362143-Blodengel-3-Tatovoeren

God fornøjelse!

 

 

Blodengel 2 ÅNDEMANEREN udkommer 12. juli!

Åndemaneren er anden sæson i Lotte Petris barske krimiserie Blodengel. Denne gang en arctic noir, der udspiller sig i et iskoldt Grønland. Statsobducent Hack Grandahl er blevet kaldt til Grønland af politimesteren i Nuuk for at foretage en retsmedicinsk undersøgelse af et ungt par. Politiet har arbejdet med en teori om et udvidet selvmord. Men hvorfor er kvindens baghoved smadret fuldstændigt? Og hvorfor havde manden ikke bare skudt sig selv, når der var en riffel lige ved hånden? Og hvad var motivet, når parret netop stod og skulle giftes og var dybt forelskede? Politiledelsen i Nuuk beslutter at tilkalde ekspertise udefra og får drabsefterforskeren Sofie Engell til Grønland for at undersøge sagen. Det viser sig snart, at der er tale om et blodigt dobbeltdrab. Da Sofie begynder at undersøge en række uopklarede sager, opdager hun et mønster på gerningsstederne. En dukke lavet af ligdele bliver efterladt som varsel forud for drabene. Da endnu en dukke bliver fundet, venter befolkningen i Nuuk rædselsslagent på, at det næste drab bliver begået.

Åndemaneren er en uhyre spændende, mørk og bestialsk krimi, som også har sidehistorier om forelskelse og affærer, udover at have et levende persongalleri.

Horror-novelle udkommer på 7 sprog i 14 lande!

Johannes har mistet sin elskede kone og deres datter i en brutal bilulykke. Begge er dræbt på stedet. Han er præst, men ulykken får ham til at miste troen på Gud. Knuget af sorg prøver han at fortrænge det liv, han levede før ulykken. Han søger til et nyt sogn for at få en ny start på livet. Kirken, han kommer til, er en af Danmarks ældste kirker, og under et renoveringsarbejde, viser det sig, at kirken bærer på en frygtelig hemmelighed med mange døde. Er der spøgelser i kirken? Hvem er det, der synger så smukt? Johannes synes, han kan høre nogen synge. Det lyder som hans døde kone. Johannes er syg af sorg, og en synsk kvinde gør ham opmærksom på, at noget ondt er tilstede i kirken.

Hent novellen som lyd- eller ebog her

5 ud af 5 krimihjerter til BLODENGEL fra Krimifan!

Sikke skønt med en pragtfuld anmeldelse af Betina Nielsen fra Krimifan! “Vi er så heldige, at vi har en del store, slagkraftige og suveræne krimidamer, som udmærker sig i toppen af poppen i krimigenren her i Danmark. Her hører Lotte Petri, uden tvivl, bestemt til.”

Så er Blodengel på gaden!

Se den uhyggelige bogtrailer her:

I dag udkommer BLODENGEL – uh, jeg er så spændt på, hvad I synes om min nye serie. Mød Sofie Engell, som skal opklare en række bestialske mord??I kan hente den hos StorytelMofibo – og den udkommer som papirbog op til krimimessen?

Slået op af Lotte Petri i Torsdag den 19. juli 2018

STEM PÅ LOTTE PETRI!

Krimiforfatter Lotte Petri er nomineret til Krimimessen Horsens Publikumspris!
Du kan stemme på hende her! Afstemningen slutter den 11. marts.

STEM PÅ LOTTE PETRI!

Krimiforfatter Lotte Petri er nomineret til Krimimessens Publikumspris.

Stem på hende her!

Hun har skrevet den anmelderroste Selma-serie – og er aktuel med Djævelens værk og Black notice.

Black notice er blevet kåret som årets bedste digitale serie!

Læs anmeldelser her på siden.

Lotte Petri nomineret til Krimimessen Horsens Publikumspris!

Lotte Petri er nomineret til Krimimessen Horsens fornemme publikumpris, og der bliver lagt en stemmeseddel på Krimimessen.dk d. 26. februar, hvor du har mulighed for at stemme til og med søndag d. 11. marts. Vinderen bliver offentliggjort søndag d. 18. marts, på Krimimessen. Borgmester Peter Sørensen vil overrække prisen søndag kl. 12.00 på Sort scene. Danske krimibloggere har foretaget nomineringen. Link til afstemning bliver lagt ud her på siden d- 26. februar 2018.

4 hjerter fra Politiken til Djævelens værk!

  

…. Lokaliteterne fyldes med mærkelige personer, der opfører sig ildevarslende og personer, der burde tænke sig bedre om. Og til dem hører hoverpersonerne, som skal finde ud af hvorfor stadig flere dræbes, tilsyneladende i satanismens tegn. Alt er meget mystisk, spændingen bygges godt op, og det er svært at slippe bogen, selvom opvasken skal klares … (uddrag af anmeldelse af Rasmus Bech)

Interview på Krimimessens stand – Bogforum 2017.



Mord på din ferie

Den 29. september udkommer Mord på din ferie, hvor jeg har bidraget med kriminovellen Englen uden vinger. Mød Josefine og Xander i sagen om et grusomt rituelt mord ved Hornbæk Strand. Bogen kan købes her!

 

Interview om Djævelens værk!

 

Hør om ideerne bag min nye krimi – og hvordan jeg har researchet. Jeg fortæller om et spændende møde med en dansk eksorcist, som er godkendt af selveste paven – og han uddriver dæmoner dagligt hjemme i lejligheden i København!

Læs interviewet her!

 

Djævelens værk – ny krimi på vej!

visby-kirke 

Jeg glæder mig meget til at præsentere min nye krimi, Djævlens værk. Udgivelsesdato følger snarest. I mellemtiden bringer jeg et kort resumé:

Djævlens værk en moderne thriller om eksorcisme, og den er tænkt som første bind af en kommende serie.

 

kranier

I forbindelse med metrobyggeriet i København, skal der fjernes næsten 1000 skeletter fra den nordlige del af Assistens Kirkegård. Ikke alle er lige begejstrede, og nogle mener, at der er blevet åbnet en port til det onde, fordi gravfreden bliver forstyrret.

Retsantropolog Josefine Jespersen er involveret i projektet samtidig med, at hun arbejder på Retsmedicinsk Institut, hvor hun assisterer patologen. Hendes speciale er knogler og brudflader.

Hendes kollega, som er arkæolog, leder arbejdet med gravrydningen. Hun bliver brutalt myrdet og smidt i en åben grav. Morderen har indridset et omvendt kors i hendes hjerneskal. Politiets efterforskningsleder, Alexander Damgaard, beslutter sig for at konsultere en eksorcist, da meget peger i retning af, at motivet er religiøst funderet. Der sker endnu et mord på en ung pige, som viser tegn på ægte besættelse. Herefter starter en nervepirrende jagt på en seriemorder, der tilsyneladende har allieret sig med selveste Djævlen, og meget tyder på, at Josefine er udset som det næste offer. Thrilleren bevæger sig i gråzonen mellem psykiatrien og djævelskab.

krusifiks

Indtryk fra Krimimessen i Horsens

mordrute

Københavnermord i Horsens – forfatterne bag kendte, fiktive mord i København fortalte om deres gerningssteder. I uhyggeligt godt selskab med Frode Z. Olsen, Kim Juul, Lotte Petri og Lisbeth & Steen Bille.

 

gym 2

På jagt efter ondskaben i den historiske krimi – med udgangspunkt i nazismen – Lotte Petri fortalte om de grusomme menneskeeksperimenter, som Josef Mengele stod for i Auschwitz – som danner rammer om hendes krimier Sort død og Hvidt snit. Her ses hun i samtale med Lone Knudsen.

TV2 Lorry – interview med krimiforfatter Lotte Petri

Skriveophold på Hald Hovedgaard

smedehuset 2

Pragtfuld udsigt fra skrivebordet!

Smedehuset

Hyggeligt lille hus, hvor inspirationen straks indfinder sig!

Lige efter nytår tog jeg til Jylland, nærmere bestemt Hald Hovedgaard, hvor jeg tilbragte en uge i det lille Smedehus. Her har jeg lagt den sidste hånd på krimien “Djævlens værk” og fik udtænkt plottet til en ny krimi. Jeg glæder mig til at fortælle mere om, hvornår krimierne udkommer!

Godt nytår!

Kære læsere!
I ønskes alle et godt og lykkebringende nytår! Jeg glæder mig til at løfte sløret for min nye krimi ‘djævlens værk’, som udkommer til næste år – jeg kan godt afsløre, at den bliver mindst lige så spændende som de foregående!

nytår 2

Billeder fra Vild med Ord & Bogforum

vild med mord

Kriminalakademiet på banen i Aarhus – Vild med (M)ord – snak om tendenser i kriminallitteraturen. Her ses jeg sammen med Jannik Lunn og Steen Harvig.

 

billede fra bogforum

Her interviewes jeg af Rebekka Andreassen fra Vildmedkrimi.dk om “hvidt snit”.

 

konkurrence i bella

Mange deltog i konkurrencen om et sæt krimier…

 

 

Vild med (M)ord i Aarhus!

Stemningsbillede fra Vild med (M)ord i Aarhus for nylig, hvor repræsentanter fra Det Danske Kriminalakademi fortalte om krimiens fremtid. Her ses jeg sammen med Jannik Lunn og Steen Harvig.

vild med mord

Forrygende anmeldelse af Hvidt Snit fra Bogpusheren – 5 stjerner ud af 5!

hvidt-snitred300x466

SE TRAILER HER:

Førsteklasses dansk thriller

Lotte Petri har elegant formået at følge op på den cliffhanger, som hendes forrige krimi Sort død sluttede med. I Hvidt snit møder læseren igen en række personer fra hendes forrige bøger som fx forskeren og lægen Selma Eliassen, politikommissær Ian Buchanan, kriminalteknikeren Bernhard Bernadotte, kaldet BB og retsmedicineren Lone Olsen.

Det hele begynder med, at man ved Nors Sø i Thy finder en død ulv. Det er første gang i næsten 200 år, at det er sket, og da dyret bliver obduceret, finder man knoglerester fra et menneske i dens mavesæk. Resten af skelettet bliver fundet i nærheden, og det viser sig, at knoglerne har ligget i jorden i omkring 30 år. Næsten samtidig dør en patient, Bjørn Larsen, på Sikringen i Odsherred, et topsikret sindssygehospital, hvor landets allerfarligste kriminelle er indlagt. Skønt tidsforskellen på 30 år, aner politiet en sammenhæng mellem de to dødsfald, da begge har fået foretaget det hvide snit, og da begge er blevet forgiftet med det sjældne stof, tallium. Den seriemorder, Jan Fogh, der aldrig blev fanget i Sort død, havde været meget interesseret i racehygiejne. Han havde været inspireret af nazilægen Josef Mengeles eksperimenter med mennesker, og da Mengele bl.a. havde eksperimenteret med Det hvide snit, frygter politiet, at Fogh er vendt tilbage til Danmark. Det bliver mere end sandsynligt, da politiet får kendskab til en hjemmeside T4, som har navn efter et nazistisk racehygiejneprogram, hvor formålet var, at det tyske folk skulle udrenses for folk med psykiske og fysiske handicap. Det uhyggelige er, at der på hjemmesiden er opremset en række navne på danskere, hvis navne må være hacket fra patientlister, da både cpr-numre, adresser og telefonnumre figurerer, og blandt navnene findes Lone Olsens navn, da hun lider af sygdommen Turners syndrom. Meget bliver nu et kapløb med tiden, så intet om de videre dramatiske handlinger skal røbes her.

Det kræver ikke, at man har læst Sort død først, for Hvidt snit kan med stort udbytte læses uafhængigt af forgængeren.

Det er en vanvittig spændende og velskrevet thriller, der hæver Lotte Petri op blandt vores allerbedste krimiforfattere, og internationalt vil hun også kunne gøre sig.

5 stjerner.

skriveophold på Hald Hovedgaard

Så er endnu et skriveophold på Hald Hovedgaard ovre, og tiden er fløjet af sted!

Jeg havde egentlig planlagt at genoptage arbejdet med min femte roman, som jeg har skrevet omkring 50 sider af, men sådan skulle det ikke være, fordi den endelige redigering af Hvidt Snit, som udkommer i marts, nu skulle på plads. Så jeg har siddet fra morgen til aften i Kapellet og finpudset manuskriptet, der nu er sendt til korrektur, og det er også på tide, hvis det skal nå i trykken og gerne ligge på anmeldernes bord primo marts! I sådan en proces kan man godt få lidt sved på panden, for nu gælder det, og der bliver stadig færre og færre ting, der kan rettes. Men efter at have sendt manuskriptet af sted til korrektur, kunne jeg heldigvis holde en lille pause og dernæst tage fat på den nye bog.

Det tager altid lidt tid at kredse sig ind på manuskriptet og de noter, man har taget, og det er derfor, at jeg prøver at undgå for lange skrivepauser, fordi man simpelthen mister kontakten til universet og karaktererne. Men efter et par dage, lykkedes det at få godt overblik og en masse gode idéer, så inden længe sætter jeg turbo på skrivningen, og forhåbentlig ligger manuskriptet færdigt i løbet af det forsommeren. Det er lidt for tidligt at løfte sløret for handlingen og titlen, men jeg skriver løbende opdateringer af, hvordan arbejdet skrider frem. Jeg kan godt love, at det bliver spændende, og at der sker nogle grusomme mord, så er du advaret!

Når jeg ikke redigerede, tog jeg nogle løbeture i det smukke område omkring Hald, bl.a. Hald Ruin og et godt stykke op ad Dollerup Bakker, men ikke helt til toppen, det rakte kondien ikke til, så jeg må se at træne noget hårdere! Vejret har svinget fra slud og sne til sol, og det har været koldt, men dejligt friskt.

Der blev også tid til at træffe aftaler med spændende researchpersoner i løbet af februar måned, for selvom jeg har lavet den indledende research, indser man, at jo mere man finder ud af om et emne, desto mere spændende bliver det, og nogle gange er der behov for at få mere at vide, også ned i mindste detalje.

 

 

Fine rammer for et skriveophold

Kapellet

 

Hald Hovedgaard

Pejsestuen

 

Flot anmeldelse af “Sort Død” i Helsingør Dagblad

“Historien er imponerende sammensat, og læseren følges godt til dørs med et letlæseligt sprog og en forrygende afslutning. Lotte Petri planlægger at udkomme med sin næste krimi i foråret 2015. Den får titlen »Hvidt snit«, og den er – efter denne roman at dømme – bestemt værd at vente på.”

Fin lektørudtalelse af Sort Død – bedre sent end aldrig!

Selvom Sort Død udkom i marts måned, kommer der stadigvæk anmeldelser, og den er har været værd at vente på. Bibliotekernes vurdering af en bog er vigtig, så det glæder mig, at den er god, om end den har været lidt længe under vejs.

Anvendelse/målgruppe/niveau
Roman i samme boldgade som de to første krimier af Lotte Petri. Læserskaren vil være nogenlunde den samme. Forsiden er sort og gul og signalerer fare og giftigt – meget indbydende for krimilæsere.
Beskrivelse
Der er tale om en selvstændig fortsættelse af Petris to tidligere krimier Vand til blod og Den 5. plage. De to veninder, Selma Eliassen og Lisa Brodersen er igen hovedpersoner i et drama, der udspiller sig omkring fundet af flere døde, der alle er smittet med en resistent pestbakterie. De bliver begge involveret, både privat og professionelt. Der er meget medicinsk fagsnak, der virker velresearchet. Der linkes tilbage til Hitlertidens Tyskland, hvor medicinske forsøg på mennesker fandt sted.
Sammenligning
Lotte Petri er en af de få krimiforfattere, der beskæftiger sig med biologisk terror, både i denne og hendes to forrige krimier. Denne er en direkte fortsættelse, men kan godt læses selvstændigt
Samlet konklusion
Emnet er godt, med både pest og Hitler-tid i samme gryde. Handlingen holder, selvom den er fragmenteret, men sproget er lidt overfladisk og refererende.
Lektørudtalelse
Camilla Sejerøe
Lotte Petri: Sort død. Forlaget Turbine

Lotte Petri anbefaler gode gys på krimisiden.dk

Da jeg for nogle uger siden skulle til Gotland for at skrive, købte jeg en krimi af Steffen Jacobsen ved navn “Trofæ” til at forsøde den tre timer lange overfart med. Og jeg skal love for, at tiden gik så stærkt, at jeg var nærmest ærgerlig, da færgen anløb Visby havn. Den er velskrevet og fantastisk spændende, så spændende, at jeg skyndte mig at købe “Gengældelsen” af samme forfatter, da jeg kom hjem. Den er mindst lige så fængende og klart anbefalelsesværdig. Der er ingen tvivl om, at Steffen Jacobsen befinder sig i toppen dansk kriminallitteratur, når det er bedst, og hans bøger står øverst på listen over krimier, jeg vil forære som julegave. Jeg vil også gerne nævne “Skyggedrengen” af svenske Carl Johann Vallgren. Han har en imponerende sans for detaljer og kan få helt utroligt mange stemningsskabende ingredienser ned i en enkelt sætning, og alle karakterer træder levende frem i et troværdigt univers. Også den er meget svær at slippe. “Manden i Søen” er en islandsk krimi af Arnaldur Indridason med en helt særlig, mørk stemning, som sniger sig ind på læseren. Ellers glæder jeg mig til at gå i gang med ”Hævntørst” af Karin Slaughter. Indlægget er også bragt på krimisiden.dk’s facebookside, redigeret af Lone Pedersen. Lotte Petri. Foto: Hanne Fuglbjerg

Skriveophold på Gotland

Domkirken i Visby

Domkirken i Visby

Hjemme igen efter 9 dages skriveophold på Östersjöns författar- och översättarcentrum i Visby. Det er mit andet ophold i Visby, faktisk var jeg der for nøjagtigt et år siden.

Som sidste år kørte jeg i bil til Oscarshamn og tog færgen til Visby. Der er kun afgang en gang i døgnet, hvilket godt kan anspore ti lidt økuller, hvis man er disponeret for det. Stemningen på færgen er lidt som på Scandlines, men turen tager ca. 3 timer, og havet er ikke så roligt i Østersøen – så er man advaret! Alternativt kan man tage fly fra Malmø.

Selve refugiet ligger lige over for Visby Domkirke fra 1225, og det bliver man mindet om, hvis ens værelse vender ud mod kirken, da der ringes hver halve time fra, klokken seks om morgen, tror jeg. Men udsigten er slående, og selve bygningen ligger på en høj, hvor der er en spektakulær havudsigt. Hansestaden Visby er en smuk by omkranset af en historisk ringmur, som er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Nu er det imidlertid ikke kun for udsigtens skyld, jeg tog afsted, men for at booste arbejdet med min 5. krimi, og her er blæsende, forrevne og grå Gotland meget velegnet. Det er der vist ikke noget nyt i, og en af Maria Wern-seriens afsnit indeholder en scene, der foregår i netop i den bygning, hvor jeg boede, opdagede jeg tilfældigt en aften for nylig.

De andre forfattere er fra østersølandene, og firmasproget er interskandinavisk og engelsk. Jeg har mødt mange interessante forfattere, både kendte og mindre kendte, og alle er taget på refugium for at skrive, så for det meste opholder man sig på sit værelse. Madlavning foregår i fælleskøkkenet, og allerede første aften, gik vi alle sammen i biografen til premiere på den mest ”Noir” svenske film, man kan tænke sig, den har vundet en prise ved La Biennale di Venezia og hedder en due sad på en gren og funderede over livet, instrueret af Roy Andersson. Slå lige den! Jeg har stadigvæk mareridt om den, og den var faktisk ikke specielt livsbekræftende (men det tror jeg netop er sigtet med filmen…).

Men ellers gik dagene med skriveri og redigering af de mange ideer, jeg har skrevet ned undervejs, og forhåbentligt kommer der noget godt ud af det. Jeg fik skrevet over tredive sider, vel svarende til omkring det dobbelte i bogsider, og jeg er rimeligt tilfreds, det er et udmærket marchtempo. Plottet er ved at være der, og skelettet til en ny krimi er på plads.

Det er for tidligt at løfte sløret for plottet, men jeg tror, at der kommer nogle indtryk fra Visby med – i en overraskende sammenhæng, og derudover er der onde kræfter på spil, og der kommer nok til at ske nogle mord under vejs, nok ikke noget, der virkelig kommer bag på krimientusiaster, men det er jo spørgsmålet om, hvordan man mixer ingredienserne sammen…

Man føler sig lidt brugt oven på sådan et arbejdsophold, og jeg fornemmede Sveriges storhed rent arealmæssigt, da jeg kørte hjem fra Oscarshamn gennem uendelige granskove, man håber ikke, at man kommer ud for en punktering eller løber tør for benzin – for der er langt mellem byerne, og alt lukker klokken tyve. Min ret egenrådige gps mente, at jeg skulle køre ad alle biveje (inklusive nogle ret snørklede grusveje, jeg har nok sat et flueben forkert some where), så det blev en længere tur, end planlagt. Og så blev jeg naturligvis forkølet, for der er koldt på Gotland og selvom man er varmt klædt på, sniger kulden (og mørket) sig ind på en…

 

 

 

 

Bogforum 2014

bogmessen 1

Lotte Petri og Hans Jørgen Bonnichsen taler om højreekstremisme og bioterror med udgangspunkt i krimien “Sort Død”.

Krimimessen i Horsens 2014

Lotte Petri, Claus Buhr og Hans Jørgen Bonnichsen diskuterer højreekstremisme med udgangspunkt i hendes seneste krimi “Sort Død” (Krimimessen i Horsens 2014) Læs mere