”Og vandet blev til blod, fiskene døde, vandet lugtede, så egypterne nægtede at drikke det. Overalt var der blod.” (2. Mos. 7.21)

Lotte Petri: Vand til blodI kølvandet på genoptrykningen af Muhammed-Tegningerne tager en sag om en formodet narkokurer fra Moskva, en ny drejning, da det viser sig, at han er inficeret med den frygtede blødningsfeber.

Der er reel risiko for, at smitten vil sprede sig og udvikle sig til en regulær, dødelig epidemi, både i Danmark og Rusland.

Efterfølgende hvirvles forskeren Selma Eliassen og veninden Lisa Brodersen for anden gang ind i et uhyggeligt spil om liv og død, da den terrordømte fange kaldet Danskeren flygter fra Vridsløselille Statsfængsel. Den spektakulære flugt finder sted samtidig med opblomstringen af giftige røde alger i Limfjorden.

Det er startskuddet til et hæsblæsende kapløb med tiden, og en djævelsk terrorplan er blevet sat i værk, der kan få dødelige konsekvenser for mange tusinde af landets borgere.

Vand til Blodtegner et overbevisende karakterportræt af to kvinder omkring de 40; de parallelle handlingsforløb fletter den konkrete frygt, angsten, og muligheden for igen at blive et helt menneske, sammen på mesterlig vis.

Køb bogen


Litteraturmagasinet Standart 3/4 – november 2012

Af Frank Egholm Andersen

(…)
Hos danske Lotte Petri er det biologiske terror, der er på dagsordenen. Og hermed er ondskaben bygget ind i selve videnskabeligheden. Lotte Petri refererer de faktuelle biologiske beskrivelser udførligt og får herved installeret de to tekstlag i romanerne “Den 5. Plage” fra 2009 og “Vand til Blod” fra 2011. Vi læser pligtskyldigt med i den videnskabelige tekst, mens vi spejder efter de aktionsmættede plots på det øvre tekstlag. Vi bindes ned i dybet af teksten med anthrax, bakterier, inkubationstid og organsvigt, mens vi længes efter at komme op efter luft på tekstens overflade, hvor de infernalske biologiske terrorkatastrofer florerer. Både Eriksson & Jerkers og Lotte Petris romaner vidner om et nybrud inden for skandinavisk kriminallitteratur med deres raffinerede anvendelser af de indbyggede parallelle tids-og tekstforløb.

Alt for Damerne

En blodrød epidemi

Nu kommer anmelderroste LOTTE PETRI med endnu en spændingsroman – “VAND TIL BLOD” hedder den. Forskeren Selma Eliassen og veninden Lisa Brodersen hvirvles igen ind i et uhyggeligt spil om liv og død, da en terrordømt fange flygter fra Statsfængslet i Vridsløselille. Samtidig sker der en mystisk opblomstring af giftige røde alger i Limfjorden, og som om det ikke skulle være nok, er en formodet narkokurer netop ankommet til Danmark bærende på den dødelige blødningsfeber. Det er kun et spørgsmål om tid, før smitten vil brede sig som en epidemi. Hvordan vil det dog løse sig?

webtrolden.dk

Forskeren Selma Eliassen bliver sammen med veninden Lisa Brodersen for anden gang hvirvlet ind i en uhyggelig sag og terror, og snart er det et spørgsmål om tid inden en djævelsk terrorplan får dødelige konsekvenser for mange tusinde af landet borgere.

En formodet narkokurer fra Moskva findes død og det viser sig at han er inficeret med den frygtede blødningsfeber. En terrordømt fange flygter fra Statsfængslet i Vridsløselille og en opblomstring af giftige røde alger finder sted i Limfjorden.

Bogen Vand til blod indeholder alle elementer til en rigtig god og underholdende spændingsroman. Lotte Petri leverer en roman med et overbevisende persongalleri, et plot der ikke famler og sidst men ikke mindst en spændende, uhyggelig, og underholdende historie.

Lotte Petri har tidligere skrevet Den 5.plage.

Vand til blod får 4,5 stjerne ud af 6 mulige. Glæder mig til endnu en bog om Selma og Lisa.

Af Finn Hansen, Krimicirklen.dk

Lotte Petri debuterede i 2009 med Den 5. Plage på Forlaget Schønberg. Der blev læseren også præsenteret for Petris to hovedpersoner forskeren Selma Eliassen og veninden Lisa Brodersen. Nu er de to på banen igen. Den indirekte sag er i kølvandet på genoptrykningen af Muhammed-tegningerne og en sag om en død narkokurer i Moskva. Det viser sig at kureren er inficeret med den uhyggelige og frygtede blødningsfeber. Nu er gode råd dyre, der er nemlig en reel stor risiko for, at smitten vil sprede sig og udvikle sig til en, dødelig epidemi, både i Danmark og Rusland. Atter engang hvirvles Selma og Lisa ind i et uhyggeligt spil om liv og død. En sag der udvikler sig da den terrordømte fange kaldet Danskeren lykkes at flygte fra Statsfængslet i Vridsløselille. Den spektakulære flugt finder sted samtidig med der pludselig opstår en opblomstring af giftige røde alger i Limfjorden.

Alle disse dramatiske hændelser bliver startskuddet til et medrivende hæsblæsende kapløb med tiden, for at få sat en stopper for den djævelske terrorplan der er blevet sat i værk. En plan, der kan få uoverskuelige dødelige konsekvenser for tusindvis af landets borgere.

Lotte Petri viser med Vand Til Blod, at Danmark kan prale af at de har fået en ny tindrende stjerneforfatter i spændingsgenren.

Krimisiden.dk

af Lone Hansen, 14. januar 2011
Link

Et biologisk angreb i København sættes i værk af en gammel kending, så Selma kommer på en hård opgave for at afværge den helt store katastrofe.

En mand ankommer dødssyg til et københavnsk hotel – her dør han snart men har inden da smittet flere personer med en dødelig virus. Selma sættes til at opklare hvilken virus det drejer sig om, og det bliver et kapløb med tiden.

”Danskeren” som vi lærte at kende i Lotte Petris første roman er tilbage – han bryder ud af fængslet og han har en djævelsk plan med sig. Han vil hævne Muhammad-tegninger, og krigene i Afghanistan og Irak.
Sammen med bla. en smuk kvindelig terrorist går han i gang med at udføre sin plan, og det kan mærkes forskellige steder i Danmark. Limfjorden bliver forurenet, vandforsyningen i København rammes også.

Samtidig er Selmas veninde Lisa startet i sit nye job hos en vinimportør. Her kommer hun uforvarende i kontakt med terroristerne, da hun overfaldes i firmaets varehus. Lisa skal senere forberede firmaets deltagelse i en stor messe i Bellacentret og det bliver snart meget farligt. For ”Danskeren” har udset sig denne messe som sit store finalenummer, men har ikke taget højde for at Selma er med i optrævlingen af sagen.

Vi har igen fået en meget spændende fortælling om biologisk angreb på Danmark. Forfatteren er inde i stoffet og formidler det på ganske underholdende og medrivende måde.
Jeg er igen blevet rigtigt godt underholdt og håber igen på at høre mere om Selma og Lisa.

Horsens Folkeblad

Anbefaling, onsdag d. 11. januar 2012, af Maria Bruun Fanø
Link

Lotte Petri kommer her med sin anden spændingsroman, som deler samme persongalleri med den yderst anmelderroste “Den 5. Plage”. Bogen kan dog sagtens læses selvstændigt, men har du ikke læst den første, er den bestemt et bekendtskab værd.

“Og vandet blev til blod, fiskene døde og vandet lugtede, så egypterne nægtede at drikke det. Overalt var der blod”. -2. Mosebog, 7,21.

I kølvandet på genoptrykningen af Muhammedtegningerne tager en sag om en formodet narkokurer fra Moskva en uventet drejning, da det viser sig, at han er inficeret med den frygtede blødningsfeber. Der er en reel risiko for, at smitten vil sprede sig og udvikle sig til en regulær, dødelig epidemi, både i Danmark og i Rusland.

Efterfølgende hvirvles forskeren Selma Eliassen og veninden Lisa Brodersen for anden gang ind i et uhyggeligt spil om liv og død, da den terrordømte fange kaldet ‘Danskeren’ flygter fra Statsfængslet i Vridsløselille. Den spektakulære flugt finder sted samtidig med opblomstringen af giftige røde alger i Limfjorden. Det er startsskuddet til et hæsblæsende kapløb med tiden, og en djævelsk terrorplan er sat i værk, der kan få dødelige konsekvenser for tusindvis af landets borgere.

Bogvægten

af Jan Vandall, 30. november 2011

4 GLOBER
Vand til blod er Lotte Petris anden krimi med forskeren Selma Eliassen, der arbejder med bekæmpelse af biologisk terror og smitsomme, farlige sygdomme, samt hendes veninde Lisa Brodersen, der nu er blevet ansat i et vinfirma.
En hel del af personerne fra Petris Den 5. plage er også med denne gang. Den danske terrorist ‘Danskeren’, der blev afsløret og sat i fængsel, foretager en blodig flugt fra Vridsløse Statsfængsel og går straks i gang med nye biologiske anslag. Ved hjælp af det vanvittigt giftige Saxitoksin vil han gennemføre et massemord som hævn for Muhammed-tegningerne og Danmarks deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan.
Til at hjælpe med aktionen er også en kvindelig terrorist og lejemorder ‘Den sorte engel’, der bl.a har sprunget en bus fuld af nonner i luften i Tyskland.
‘Danskeren’ har studeret biologi i fængslet og satser på at bruge toksinet til massemord i Bella Centeret.
Man har først forsøgt at sende en terorist med en livsfarlig smitte, blødningsfeber, i blodet med fly fra Moskva til København for at sprede smitten, men det slår fejl, da terroristen dør for tidligt inden han når at smitte ret mange. Toksinet bliver også sluppet ud i havet i Limfjorden – der bliver helt rødt af giftige alger som ved den bibelske plage i Ægypten – for at udvinde mere af giftstoffet fra algerne, så de har nok til at tilsætte det til vandforsyningen i et københavnsk vandværk.
Selma og politiet arbejder på højtryk for at afsløre terroristernes planer og fange dem inden det er for sent. Time for time forøges risikoen for et vellykket attentat, og undervejs må både Selma og Lisa kæmpe for deres liv i konfrontation med ‘danskeren’ og hans proselytter.
Vi følger de to ca. fyrreårige kvinder tæt både i terroristjagten og i deres privatliv. De har begge uhyggelige oplevelser, som de forsøger at komme over. Ligeledes får vi også en forklaring på, hvilke forfærdelige oplevelser der ligger til grund for at ‘Danskeren’ og ‘Den sorte engel’ er blevet terrorister.
Man bliver godt underholdt og får meget at vide om biologisk terror.

Den 5.Plage

Bogomtale, af Lone Hansen, 23. marts 2010
krimisiden.dk

Sabine myrdes brutalt og kollegerne er rystede. Endnu mere rystet bliver Selma da hun opdager der er et biologisk terrrorangreb undervejs. Samtidig kæmper hendes veninde for livet, da hun efterstræbes

Selma arbejder på epidemiologisk institut og står i spidsen for overvågningen af biologisk terror i Danmark. Dette beredskab er optrappet efter 2001, og da Selmas unge kollega Sabine brutalt myrdes rystes alle på Instituttet. Mere rystet bliver Selma da hun opdager Sabine har sendt en mail med en advarsel om et biologisk terrorangreb.

Selma får hjælp af kollegaen Ernst og hans nevø som begge er it-kyndige. Og ved hjælp af diverse overvågningsmetoder opdager de et læk meget tæt på Selma.
Dette læk viser sig at være meget alvorlig, så Instituttets chef må adviseres. Ikke noget Selma bryder sig om, men nødvendigt da der snart er brug for hele styrken af beredskab. For terroren sættes i værk, og det gælder om at handle hurtigt for at undgå den helt store katastrofe.

Samtidig hører vi om Selmas veninden, Lisa der arbejder på et reklamebureau. Bureauet får en meget vigtig opgave for et medicinalfirma i Tyskland, men da Lisa er i Tyskland opsøges hun af sin eksmand. Ikke et behageligt besøg, da han tidligere har fået bl.a. politihold mod at opsøge Lisa pga. vold. Lisa har desuden skiftet helt identitet men alts ikke nok til at skjule sig for eksmanden.
Tilbage i Danmark kæmper Lisa nu en kamp for at undgå eksmanden hvis voldelige adfærd eskalerer som tiden går og Lisa undgår ham.

Det er en fantastisk god og spændende historie vi har med at gøre her. Tempoet er skruet i vejret fra side et til sidste side, selvom vi nok havde gættet en hvis persons rolle i hele sagen. Men lad det nu ligge, det er under alle omstændigheder værd at gribe denne roman, for spækket med viden og detaljer om biologisk terror er det også en vanvittig spændende historie.

Og som vi kan læse i interviewet med Lotte Petri her på siden, kan vi se frem til en efterfølger. Jeg sidder klar i sofaen når den udkommer!!

Hvis du vil møde forfattere er det med at møde op på Krimimessen 2010 – her vil hun fortælle om sin bog.

LEKTØRUDTALELSE

En materialevurdering er skrevet af en bibliotekar eller ekspert
Materialevurderinger produceres af Dansk BiblioteksCenter
Petri, Lotte: Den 5. plage – 2009

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau
Ikke ueffen spændingsroman af dansk debutant. Jeg synes, den er lidt for lang og vil for meget, men når det er sagt, er det udmærket og spændende underholding for læsere af især femikrimier

Beskrivelse
Selma er forsker ved Epidemiologisk Institut ved Rigshospitalet og får på baggrund af voldsomme og urovækkende begivenheder en mistanke om, at nogen planlægger et biologisk terrorangreb på Danmark. Og er hendes egen kæreste indblandet? Sammen med en kær kollega sætter Selma livet på spil, da islamiske fundamentalister er tæt på at få held med deres forehavende med at sprede miltbrand i den københavnske metro. Også Selmas veninde Lisa lever livet farligt. Hun har skiftet identitet, men bliver stadig forfulgt af en psykopatisk og ekstremt voldelig eksmand. Der er således mange farer, som truer, men alle bliver afværget i sidste øjeblik, og i en moden alder finder de gæve veninder begge deres livs kærlighed. Der sker rigtig meget i romanen, som indeholder endnu flere temaer end de her skitserede. For troværdighedens skyld skulle der nok have været redigeret i de mange temaer, ligesom sproget kunne tåle en opstramning

Sammenligning
For læsere af nutidige danske krimier og spændingsromaner af fx Anna Grue, Jussi Adler-Olsen og Liv Mørk

Samlet konklusion
Ikke ueffen spændingsroman af dansk debutant. Den handler om miltbrand, religiøs fanatisme, mord, hustruvold, jalousi og meget mere. Romanen er lidt for lang, men fungerer alligevel som underholdende spænding for læsere af især femikrimer

Lektør: Lone Krøgh

Kapløb med terrorister

(4 ud af 5 stjerner)

Verden er blevet mere usikker efter 11. september og de danske Muhammed-tegninger. Det udnyttes drevent af debutanten Lotte Petri i romanen »Den 5. plage«, et nervepirrende bud på hvor lidt der skal til, før vi står over for den store katastrofe. Takket være held og et tilstrækkeligt beredskab undgås katastrofen denne gang, men inde vi når så langt, hænger læserens nerver i laser.

I et forsøg på at imødegå et terroristangreb på Danmark har man oprettet Biologisk Overvågningstjeneste med Selma Eliassen som sektorleder. Hun er læge og ved alt om, hvor stor skade ondsindede terrorister vil kunne anrette med et bakteriologisk våben, som for eksempel anthrax.

Selma har lært den yngre og godt udseende sygeplejerske Kim at kende. Tingene fungerer ikke så hedt som i starten, men Selma vælger at se gennem fingre med, at hans følelser for hende er svækkede. Men hun fornemmer, at han måske har andre kvinder.

Lisa Brodersen er Selmas veninde. De har mødt hinanden på et vægtvogterkursus og støtter hinanden. Lisa er mærket efter et kort ægteskab med den jaloux og voldelige læge Holger. Hun har fået ny identitet, men der er tegn på, at Holger har fundet frem til hende.

En sen nat modtager Selma en sms fra sin medarbejder Sabine. Beskeden indeholder kun ordet »anthrax«. Selma forstår ikke, hvad meningen er men er ude af stand til at få kontakt med Sabine. Ikke så underligt, for hun er blevet myrdet umiddelbart efter, hun har sendt sin sms og findes nogle dage senere i Københavns havn.

Holger har fået et fantastisk tilbud fra det tyske medicinalfirma Kaiser Mannerheim. Han får mulighed for at afprøve en lykkepille, som skulle være uden bivirkninger. Lidt af et held for ham, for efter bruddet med Lisa er han gået psykisk i opløsning.

Samtidigt kontaktes det reklamebureau, Lisa arbejder på, ligeledes af medicinalfirmaet. De vil sætte en kampagne i gang for deres ny produkt, det skal gå hurtigt, men til gengæld er der mange penge at tjene for bureauet.

Hverken Holger eller Lisa ved, at der er knyttet denne forbindelse, og de ved heller ikke, at medicinalfirmaet ved siden af det seriøse arbejde også har gang i en ulovlig bakterieproduktion.

Mange tråde knyttes

Der er mange tråde som langsomt knyttes i »Den 5. plage« og meget mere skal ikke røbes, kun at Kim er blevet draget ind i et terroristmiljø, der har sat sig for at give danskerne en lærestreg.

Lotte Petri har således gang i mange ting i sin roman. Vigtigst af det hele er, at Petri forstår at kombinere de mange handlingsspor og vedligeholde spændingen.

Man halser gennem »Den 5. plage«, og føler sig mere end godt underholdt.

Af Henrik Tjalve, Flensborg Avis, 15. april 2009

BogMarked 08 2009

Terror, vold og spænding

Det er ikke småting, de to veninder Selma og Lisa udsættes for i Lotte Petris debutroman Den 5. Plage. Selma arbejder som forsker på Epidemiologisk Institut i København, da hendes kollega Sabines lig bliver fisket op af Københavns Havn. Som noget af det sidste har hun sendt en mail til Selma, der tyder på, at der forberedes en større biologisk terroraktion i København. Lisa får gennem sit arbejde som produktchef i et reklamebureau kendskab til en stor tysk medicinalgigant, der arbejder med et mystisk, kemisk stof. Samtidig er hun gået under jorden på flugt fra sin voldelige eksmand. Og så går det ellers der ud ad i en hæsblæsende fart, hvor meget bliver en kamp mod tiden. Der sker adskillige mord i løbet af bogen, og der er ikke grænser for nederdrægtighederne, men det bliver næsten for meget, da det også viser sig, at en forhadt chef også er pædofil. Kærlighed er der sandelig også tid til, men det der bærer det velskrevne, men måske lidt lovligt fantasifulde plot, er det forrygende tempo. En pageturner, der underholder sin læser til sidste side. Jannik Lunn

ANMELDELSE

Af Gunhild Korsgaard

Der er ingen tvivl om, at det er en kvinde, der har skrevet »Den 5. Plage«. Lotte Petri bevæger sig i et kvindeunivers- med lige dele terroristisk miltbrand og hårrejsende hustrumishandling.

Lotte Petri, Hillerød, kan nu kalde sig forfatter efter at være debuteret med en spændingsroman. »Den 5. Plage« hedder romanen, og den er både underholdende, velskrevet og aktuel på flere måder. Omdrejningspunktet er moderne biologisk terrorisme – i Danmark, altså – og miltbrand (også kaldet anthrax) på den ene side, men også hustrumishandling og menneskelig terror på den anden.

Nogle ville nok kalde »Den 5. plage« for en krimi,men med alle de andre elementer ind over er det bestemt ikke misvisende at bruge begrebet spændingsroman,som det sker på forsiden af Lotte Petris debut som forfatter. Historien begynder med,at en ung kvinde bliver myrdet og smides i Københavns havn. Hun arbejder på Epidemiologisk Institut, og det viser sig, at hun lige nåede at sende en meget kort og mystisk mail til sin kollega og chef, forskeren Selma Eliasson,inden hun blev myrdet. Selma begynder at interessere sig nærmere for sagen, som hurtigt viser sig at være en trussel om biologisk terror i København. Samtidig bliver Selmas veninde, Lisa Brodersen,der arbejder på et reklamebureau,truet og chikaneret af sin tidligere mand, der er voldsomt psykisk ustabil,stærkt voldelig og tilsyneladende har sat sig for at få hende tilbage, koste hvad det vil. Hverken Selma eller Lisa er unge eller overmenneskeligt smukke. Alligevel er der lidt »chicklit« over den måde, de taler og er sammen på, bare på en mere afslappet andre sammenhænge.

Især Selma er styrende, uafhængig og handlekraftig, mens Lisa med den psykisk syge eksmand i hælene -trods hendes nye identitet og alt mulig anden beskyttelse, også fra politiet – er mere udsat. Uden at sige for meget kan man dog godt fortælle, at det er Selmas mangel på dømmekraft i forbindelse med et kærlighedseventyr, der får den biologiske terrorisme meget tæt på at blive virkelighed i København.

Under alle omstændigheder går det hurtigt derudad, og den energi, forfatteren lægger i historien, kan klart mærkes på en positiv måde.

Helsingør Dagblad, 12. maj 2009

Kochs Krimier

www.kochskrimier.dk – 2. juni 2009
af Anton Koch-Nielsen

Romanens hovedhistorie handler om en terroraktion i København, der planlægges af islamiske fanatikere. De vil udlede miltbrand-sporer i metroen, og det vil dræbe tusindvis af mennesker. Selma Eliassen er leder af den gruppe videnskabsfolk, der skal afværge biologiske angreb. Handlingen følger hendes og hendes kollegers indsats – og det lidt, som de i samarbejde med efterretningstjenesten kan afdække af de intelligente terroristers forberedelser. Plottet er udviklet uhyggeligt overbevisende. Selma kan med sin viden, sit mod og sin snarrådighed udrette meget – men hun har undervejs rodet sig ind i en tåbelighed, som giver angriberne gode chancer for alligevel at nå det uhyrlige mål. Den historie afleveres med bravur. Spændingen når flere gange op i det røde felt, læseren orienteres uden at blive belastet af alt for meget om teknik og bakteriologi. Det er interessant og fængslende.

I en næsten lige så omfattende sidehandling forfølges Selmas veninde Lisa af en psykotisk og voldelig eksmand. Trods politibeskyttelse og identitetsskift kommer han gang på gang nær hende – parat til et nyt brutalt overfald eller ligefrem et drabsforsøg. Det er unægtelig en historie, man har hørt før, og det lykkes ikke at tilføre den noget nyt eller blot at gøre den realistisk. Med det, som i øvrigt oplyses om galningen, må man tro, at politiet i virkelighedens verden nemt havde fået fat i ham. I stedet kører begivenhederne i ring, der fortælles ikke noget interessant om politiindsatsen, og efterhånden deler læseren den desperate opfattelse, som Lisa på et tidspunkt når, nemlig at nu kan han lige så godt komme og slå hende ihjel, så vi kan få en ende på det.

Romanen opbygger også et solidt fundament til en thriller om kynisme i medico-branchen, men den historie bliver droppet, før den når at komme i gang. Der er en forbindelse både til Lisas kvaler og til terrorplanerne, men de elementer er ikke synderlig nødvendige for de to andre historier.

Det er ofte problemet for en debutant at ville have for meget med (her sågar også en vignet om en pædofil biperson). Det burde en forlagskonsulent have taget fat om. Hvis hovedhistorien var blevet klippet fri af irrelevante bihandlinger og tilløb til bihandlinger, havde romanen været en thriller på topniveau (og dertil en mere overkommelig læseoplevelse end de nu foreliggende mere end 400 store, tættrykte sider).

Det hjælper så en del, at Lotte Petri skriver charmerende, og at hun har et godt greb om at stille sine brikker op og længst muligt at holde skarpe pointer i baghånden. Der er gode overraskelser undervejs, en kløgtig tegning af personerne – ikke mindst protrætterne af Selma og hendes nærmeste medarbejdere – og snert i beskrivelsen af det videnskabelige miljø og dets indædte kamp mod tåbelige bureaukrater.

Samlet er det en lovende debut.

Kristeligt Dagblad

Anbefaling af krimi – Mie Pedersen – 29. august 2009

Lotte Petri er en af årets interessante krimi-debutanter. Med “Den 5. plage” lægger hun stærkt ud med en nervepirrende thriller, hvis omdrejningspunkt er et planlagt terrorangreb på Nørreport Station i København. Hovedpersonerne er de to veninder, Selma og Lisa. Førstnævnte er chef på Epidemiologisk Institut og ved alt om dødbringende bakterier, som for eksempel miltbrand, og hvilke katastrofer, de kan være årsag til, hvis de bruges i et biologisk terror angreb. Lisa arbejder på et reklamebureau, der pludselig får en kæmpeordrer fra en tysk medicinalvirksomhed, der vil markedsføre et nyt antidepressivt middel i Danmark. Men hun er også et offer for en voldelig og sindssyg ægtemand, der trods hendes forsøg på at gå under jorden, ingen midler skyr for at finde hende. Mord, islamisk fundamentalisme, biologisk terror, sygelig jalousi og en skruppelløs medicinalvirksomed uden moral – det er en voldsom cocktail. Men Lotte Petri binder fint de mange tråde sammen. “Den 5. plage” er spændende, og man glæder sig til den næste.